Amigurumi ile Ayıcıklı Anahtar

AMİGURUMİ İLE AYICIKLI ANAHTARLIK VE OYUNCAK YAPIMI

Selamlar dostlarım bugün amigurumi ile ayıcık yapıyoruz ve bu ayıcık  anahtarlık olarak kullanılabilir veya birilerine hediye edebilirsiniz. Hemen her aşamasıyla size göstereceğim nasıl yapacağınızı şimdi yapmaya başlıyalım 🙂

amigurumi

MALZEMELER

  • Alize gold koton örgü ipi
  • 2.50 milimetrelik tığ
  • Makas, İğne

YAPILIŞI

Her oyuncağa başladığımız gibi buna da sihirli halka yaparak başlıyoruz ve içerisine altı tane sıkı iğne yapıyoruz. Şimdi ikinci sıraya geçiyoruz ve her bir ilmeğe iki kere batıyoruz yani arttırma yapıyoruz. Toplamda on iki ilmeğimiz olması gerekiyor.

Üçüncü sırada ise on sekiz ilmeğim olması lazım bunun için ise bir ilmek sıkı iğne bir ilmek arttır şeklinde sıra sonuna kadar bu şekilde gidiyoruz.

amigurumi

Dördüncü sırada ise iki sık iğne bir arttır yapıyoruz sıra sonuna kadar bu şekilde devam ediyoruz.

Beşinci sırada ise ipimizi diğer tarafa alıyoruz ve üç sık iğne bir arttır şeklinde devam ediyoruz ve şu anda otuz tane ilmeğimiz olmaktadır.

Altıncı sırada dört tane sık iğne bir arttır yaparak sıra sonuna kadar bu şekilde devam ediyoruz ve otuz altı ilmeğimiz olması gerekiyor.

Yedinci, Sekizinci, Dokuzuncu, Onuncu, On birinci ve On ikinci sırada ise sadece sıkı iğne yaparak arttırma veya azaltma yapmadan devam ediyoruz.

On üçüncü sırada ise dört tane örüp bir tane eksilterek sıra sonuna kadar bu şekilde devam ediyoruz ve şu anda otuz tane ilmeğimiz oluyor.

On dördüncü sırada ise üç sıkı iğne bir azaltma yaparak yirmi dört ilmeğe ulaşıyoruz.

On beşinci sırada ise iki sık iğne bir azalt yaparak devam ediyoruz ve on sekiz ilmeğe ulaşmış oluyoruz

On altıncı sırada hiç azaltma eksiltme yapmadan sadece sıkı iğne yaparak sırayı tamamlıyoruz.

Burada kafasını ve boynunu oluşturmuş oluyoruz ve bunun için bir sonraki sırada iki tane sıkı iğne bir tane arttır yapıyoruz.

On sekizinci sırada ise üç sık iğne bir arttır yapıyoruz  otuz ilmeğe ulaşıyoruz ve gövdeyi yapmaya devam ediyoruz

On dokuzuncu, Yirminci, Yirmi birinci, Yirmi ikinci, Yirmi üçüncü ve Yirmi dördüncü sırada arttırmadan azaltmadan sadece sıkı iğne ile  devam ediyoruz.

Yirmi beşinci sırada ise üç sıkı iğne bir azalt yaparak yirmi dört ilmeğe ulaşıyoruz.

Yirmi altıncı sırada iki tane sıkı iğne yapıp bir tane azaltma yaparak sıranın sonuna ulaşıyoruz ve toplamda on sekiz ilmeğe ulaşıyoruz.

Yirmi yedinci sırada bir sık iğne bir azaltma yaparak bu sırayı tamamlıyoruz ve on iki ilmeğe ulaşıyoruz yavaş yavaş kapatmaya başlayacağız bu yüzden içerisine elyaf doldurmaya başlıyoruz ve alabildiği kadar elyaf doldurmanızı öneriyorum ne kadar sıkı olursa o kadar güzel oluyor.

Yirmi sekizinci sırada ise sadece azaltma yapıyoruz yani altı kere azaltma yaparak kapatmaya başlıyoruz ayrıca oyuncağın içinde elyaf olması durumunda örmesi gerçekten zor oluyor elyafları elinizle iyice ittirip örüyoruz.

Şimdi kapatma işlemi yapıyoruz kapatma işlemi nasıl yapılır bilmiyorsanız buraya tıklayarak  amigurumi püf noktaları makalemizi okuyabilirsiniz.  Üstteki resimdeki gibi bir görüntüye karşılaşıyoruz.

VİDEO – 1

AMİGURUMİ İLE KOLLAR, BACAKLAR VE BURUN YAPIMI

Bir sihirli halka ile başlıyoruz ve düğümümüzü atıyoruz içerisine altı tane sıkı iğne yapıyoruz

Şimdi her birine çift batarak arttırma yapıyoruz ve on iki ilmeğimiz olacak şekilde örmeye devam ediyoruz.

Bir sıra “blo” yani arka ilmekten öreceğiz yani iki tane ipin arkasındakini on iki tane sıkı iğne olacak şekilde öreceğiz.

Dördüncü ve beşinci sırayı eksiltme ve azaltma yapmadan on iki ilmek örüyoruz.

Altıncı sırada ise dört tane sıkı iğne bir tane eksiltme yapıyoruz on tane ilmeğimiz oluyor.

Yedinci sırada ise üç sık iğne ve bir azaltma yapıyoruz ve sekiz tane ilmeğimiz oluyor.

Sekizinci ve dokuzuncu sıralarda ise eksiltme ve arttırma yapmadan her sırada sekiz sıkı iğne olacak şekilde örüyoruz.

Dostlarım kolun bir tanesini bitiriyoruz ve kapatma işlemi yapıyoruz.

amigurumi

Şimdi ise bacaklarını yapmaya başlıyoruz.

Sihirli halka ile başlıyoruz sihirli halkanın içerisine hep olduğu gibi altı tane sıkı iğne yapıyoruz

Şimdi her ilmeğe iki kere batarak ilmek sayımızı on ikiye çıkartıyoruz yani arttırma işlemi uyguluyoruz.

Üçüncü sırada ise üç sıkı iğne bir arttır yaparak on beş ilmeğe ulaşıyoruz.

Dördüncü sırada arka taraftaki ilmeklerden alarak on beş sıkı iğne yapıyoruz.

Beşinci sıramızda ise üç sık iğne bir eksilt yaparak on iki ilmeğe ulaşıyoruz.

Altıncı sırada eksiltme ve arttırma yapmadan on iki sık iğne yapıyoruz.

Yedinci sıramızda ise dört sık iğne yapıyoruz ve bir eksiltme yapıyoruz ve sıranın sonuna kadar tekrarlıyoruz.

Sekizinci sırada ise azaltma veya eksiltme yapmadan sadece sıkı iğne yapıyoruz 

Dokuzuncu sırada ise üç sık iğne bir eksilt yapacağız ve iki defa tekrarlıyoruz ve sekiz tane ilmeğimiz oldu

Onuncu sırada ise hiç eksiltme ve azaltma yapmadan sekiz sıkı iğne yapıyoruz ve kapatma işlemini yapıyoruz.

Amigurumi kulak yapımı

Bir sihirli halka yapıyoruz ve içerisine altı sıkı iğne yapıyoruz.

Şimdi her gördüğüm ilmeğe arttırma yapıyoruz ve on iki tane ilmeğe ulaşıyoruz.

Üçüncü sırada azaltma veya eksiltme yapmadan on iki sık iğne örüyoruz.

Dördüncü sırada ise bir sık iğne bir eksiltme yapıyoruz.

Amigurumi Burun yapımı

Bir sihirli halka yapıyoruz ve içerisine altı tane sıkı iğne yapıyoruz 

Şimdi yine arttırma yapıyoruz her ilmeğe iki tane sıkı iğne yapıyoruz on iki tane ilmeğimiz oluyor

Üçüncü sırada ise hiç azaltma eksiltme yapmadan örüyoruz ve kapatıyoruz.

Bir parça siyah ip alıyoruz ve iğnemize geçiriyoruz ve sihirli halka yaptığımız yere iğnemizi geçiriyoruz daha sonra V şeklinde bir iğne örgüsü yapıyoruz.  V şeklinin başlangıcından aşağıya inip ağını yapıyoruz ve dikiş ipini düğümlüyoruz ve ipi kesiyoruz.

Daha sonrasında ise burun kollar ve bacakları iğne ile dikiyoruz.

Gözler için ise siyah ip ile düğüm atıyoruz ve iğne ile dikiyoruz daha sonrasında ise atkı  yapıyoruz oyuncağımıza 

43 tane zincir çekiyoruz ve trabzan yapıyoruz sıranın sonuna kadar tekrar ediyoruz.

ve ayıcığın boynuna atkısını takıyoruz ve tamamlıyoruz. 

Yaptığınız oyuncağı satmak isterseniz e-ticaret sitemize sizleri davet ediyoruz buraya tıklayarak e-ticaret sitemizde ücretsiz olarak satabilirsiniz.

Sevgili okurlarım bir amigurumi makalemizin daha sonuna geliyoruz. Bir sonraki serüvende görüşünceye dek esen kalın mutlu kalın hoşça kalınn..

You may also like...

2 Responses

  1. 5 Aralık 2017

    […] Orta düzey amigurumi eğitim videosu izlemek için burayı tıklayınız. […]

  2. 6 Aralık 2017

    […] Bir önceki makalemize ise buradan ulaşabilirsiniz. […]