Amigurumi ile oyuncak araba yapımı bölüm 2

Amigurumi ile oyuncak araba yapımı bölüm 2

  Amigurumi ile oyuncak araba  

Selamlar dostlarım bugün ilk makalesini yazdığımız amigurumi ile oyuncak araba yapımı makalesinin ikinci parçasını yazıyorum. Bu bölümde ise  camları yapacağız ve tabanını yapacağız. Gövde kısmını bir önceki videoda tamamlamıştım.

Önden 12 tane sıra sayıyoruz ve on ilmek bosluk bırakıyoruz sağdan sola enine kısımda ve boyuna kısımda ise on iki tane ilmek kalması gerekiyor ve arka kısma dört sıra kalmış oluyor.

Amigurumi ile oyuncak araba

Beyaz iple devam ediyoruz bir ilmek yapıyoruz ve arabamıza batıp sıkı iğne yapıyoruz bir tane ilmekleri çıkartabilmek için bir yandan batıp diğer yandan çıkartıyorum bu şekilde on iki tane örüyoruz ve bir kenarı tamamlamış oluyoruz.  Şimdi yan tarafa geçiyoruz burada ise on tane olacak şekilde çerçevemizi oluşturacağız ve toplamda kırk dört ilmeğimiz olması gerekiyor.

Arabamızın cam kısmı için ilmeklerimizi yaptık şimdi düz bir şekilde altıncı sıraya kadar düz bir şekilde örüyoruz artırma azaltma olmadan. Yedinci sırada ise arkadaşlar eksiltme yapacağız altı tek bir çift örüyoruz ve eksiltme yapıyoruz ve toplamda otuz dokuz sıra olması gerekiyor.

Amigurumi ile oyuncak araba

Sekizinci sırada ise her deliğe bir tane batıyoruz düz bir şekilde örüyoruz. Dokuzuncu sırada blo şekilde örüyoruz ve sırayı tamamlıyoruz. 

İlmek kaydırma ile kesme işlemini yapıyoruz  ve bu aşamada gözleri takıyoruz

Buradan sonrasında tavana başlıyoruz ilk on tanesini sıkı iğne örüyoruz  ve bir tane örüp sık iğnenin içine batıp on tane sık iğne örüyoruz.

Amigurumi ile oyuncak araba

Bu sefer sola doğru sıkı iğne örüyoruz tavan tarafında sürekli on tane sıkı iğne olması gerekmekte. Sağ tarafa geçip bir tane zincir atıp sıkı iğnenin içine on tane daha sıkı iğne yapıyoruz.

Amigurumi ile oyuncak araba

yedinci sıradan on sekizinci  sıraya kadar aynı şekilde devam ediyoruz ve içerisini elyafla dolduruyoruz ve dikiş iğnesi ile arka tarafını  dikiyoruz ve makalemizi burada sonlandırıyoruz.

Amigurumi ile oyuncak araba video

İlk bölüm için buraya tıklayınız 

Üçüncü bölüm için buraya tıklayınız.

Bir sonraki serüvende görüşünceye dek esen kalın mutlu kalın.