Amigurumi ile oyuncak araba yapımı

Amigurumi ile oyuncak araba yapımı

Merhaba arkadaşlar bu makalemizde bebekler ve küçük çocuklar için organik araba yapıyoruz.

Amigurumi ile oyuncak araba yapımı için malzemeler

Malzemeleri kısaca sayıyorum örgü ipi olarak kartopunun pamuklu bebek iplerini seçebilirsin veya kalın ve yumuşak pamuklu ipleri seçebilirsiniz.Üç renk ip kullanıyoruz camları için beyaz tekerleri için bizon veya bej rengi kullanabilirsiniz.
Gözleri için 9.00 milimetrelik kilitli gözlerden kullanıyoruz.

Amigurumi ile oyuncak araba yapımı

Amigurumi ile oyuncak araba

Tığ olarak yabalının iki milimetrelik tığını kullanıyoruz ve ilk olarak sekiz zincir ile başlıyoruz bir zincir çekip hemen yanındaki sıkı iğnenin içine iki tane sıkı iğne örüyoruz.

Altı tane sıkı iğne örüyoruz her deliğe batarak. En baştaki sıkı iğnemizin içine üç tane sıkı iğne örüyoruz aynı deliğin içine üç tane sıkı iğne örüyoruz. 

Amigurumi ile oyuncak araba

Altı tane sıkı iğne örüyoruz ve en baştaki sıkı iğnemizin içine batıp bir tane sıkı iğne yapıyoruz birleştirme yerimize iki tane sıkı iğne örüyoruz ve şimdi her deliğe yedi tane batarak örüyoruz.

Amigurumi ile oyuncak araba

Şimdi arkadaşlar bir yandaki deliğin içine iki tane örüyoruz sonraki deliğe de iki tane örüyoruz. Daha sonra yedi tane sıkı iğne ile devam ediyoruz. Toplamda yirmi iki sıkı iğnemiz olmuş oluyor. Burda dibindekini örmüyoruz birleştirme yapıyoruz

Hemen tek seferde birleştirdim bir zincir çekip üst sıraya geçiyorum simdi arkadaşlar birleştirme yerine iki tane örüyoruz dört tane aynı deliğin içine ikişer tane öreceğiz.

Amigurumi ile oyuncak araba

Yedi tane tek her deliğe birer kere batıyoruz şimdi ve yine diğer köşede yaptığımız gibi her dört deliğin içine ikişer tane batarak devam ediyoruz yani arttırma yaparak devam ediyoruz.

Daha sonra yedi tane tek örerek devam ediyoruz.  Hemen ilk ördüğüm sıkı iğnenin içine batarak tek seferde birleştirmemizi yapıyoruz toplamda otuz tane sıkı iğnemiz oldu arkadaşlar bu sırada hepsine birer kere batarak otuz sıkı iğnemizi örüyoruz arkadaşlar arttırma azaltma yapmadan sadece sıkı iğne örüyoruz.

Amigurumi ile oyuncak araba

Arkadaşlar burdan sonra ip geçişi yapıyoruz mavi ipimize geçiyoruz ve hemen bir zincir çekiyoruz ve yine her deliğe bir tane batarak otuz tane sıkı iğnemizi örüyoruz ve renk geçiş işlemimiz tamamlanmış oluyor burdan sonra arkadaşlar birleştirme değil atlatma yapıyoruz arkadaşlar. Son deliğe batıyoruz arkadaşlar ilk ördüğüm sıkı iğnenin başına batıp bir üst sıraya geçiyoruz.

Amigurumi ile oyuncak araba yapımı

Bu sırada ise arttırma yapıyoruz arkadaşlar dört tane tek bir tane çift örüyoruz arkadaşlar bu şekilde sıranın sonuna kadar devam ediyoruz. Hemen bir üst sıraya geçiş için bir tane sıkı iğne örüp geçişimizi tamamlıyoruz. Arkadaşlar altıncı sıramızı tamamladık yedinci ve on üç dahil her deliğe birer tane batarak arttırma veya azaltma yapmadan tamamlıyoruz arkadaşlar.

On dördüncü sırada ise azaltma yapıyoruz arkadaşlar azaltarak gövde kısmını yapıyoruz ve sekiz tane sıkı iğne örüyoruz bir azaltma yapıyoruz ve üç sıkı iğne daha yapıyoruz sonrasında bir azaltma ve sonra üç sıkı iğne bir azatma yapıyoruz toplamda otuz üç tane ilmeğimiz olmalı arkadaşlar.

Amigurumi ile oyuncak araba

Bir üst sıramıza geçişimizi yapıyoruz on beş ve yirmi sekiz arası düz örüyoruz arkadaşlar bir üst sıraya geçişimizi yapıyoruz ilk sıkı iğnemizin arka tarafından sıkı iğnemizi örüyoruz . Bütün ilmeklerinden arkasından örüyoruz arkadaşlar sıranın sonuna kadar devam ediyoruz.

Amigurumi ile oyuncak araba yapımı

Sizlerde bu şekilde ürünler üretip güvenli bir şekilde satabileceğinizi biliyor muydunuz ? Eğer ki bende üretip satmak istiyorum veya hazır üretilmiş ürünleri almak istiyorum derseniz sizi e-ticaret sitemize davet ediyorum. E-ticaret sitemiz için buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz ♥

Şimdi azaltmalara geçiyoruz otuzuncu sırada iki tek bir azaltma yapıyoruz toplamda yirmi beş ilmek olması gerekiyor.

Amigurumi ile oyuncak araba

otuz birinci sırada iki sıkı iğne bir azaltma yapıyoruz arkadaşlar toplamda on dokuz sıkı iğnemiz olması gerekiyor.

Son olarak içini dolduruyoruz elyaf ile sonrasında flo şeklinde dikiyoruz arkadaşlar. Böylelikle gövde kısmını bitirmiş oluyoruz arkadaşlar .

İkinci makalemiz için burayı tıklayın

Üçüncü makalemiz için ise burayı tıklayınız.

Bir sonraki serüvende görüşünceye dek esen kalın mutlu kalın..