AMİGURUMİ İLE SEVİMLİ KUŞ

AMİGURUMİ İLE SEVİMLİ KUŞ YAPIMI

Amigurumi ile sevimli kuş yapımı videosuna hoş geldiniz değerli arkadaşlarım. Bu videoda elimizden geldiğince sizlere kuş yapımını anlatmaya çalışacağız. 

 MALZEMELER: 

  • Kullandığımız örgü ipi Gazzal markasının Baby Cotton ürünüdür 60% pamukludur.
  • Tığ olarakta 2 milimetrelik tığ kullanıyorum
  • Farklı renkte ipler gaga ve yanakları için
  • İğne ve Makas

AMİGURUMİ İLE SEVİMLİ KUŞ

BAŞLANGIÇ:

İlk önce sihirli halka yapıyoruz ve daha sonra sihirli halkayı yaptıktan sonra sihirli halkanın için altı tane sık iğne yapıyoruz
ikinci sırada ise sıra başlarını belirtmek için ilk sıraya bir ip koyup daha sonra her ilmeğe ikişer tane sık iğne yapıyoruz yani arttırma yapmış oluyoruz.

Üçüncü sıraya geçtiğimizde ilk ilmeğe tek sık iğne yapıyoruz ikinci ilmeğe iki tane sık iğne yapıyoruz.

Dördüncü sırada ise iki sık iğne ve bir arttırma yapıyoruz.

Beşinci sıra üç tane sık iğne bir tane arttırma yapıyoruz.

Altıncı sırada dört tane sık iğne ve yanına bir attırma yapıyoruz 

Yedi sekiz ve dokuzuncu  sırada sadece her ilmeğe bir sık iğne yapıyoruz düz bir şekilde eksiltme arttırma yapmadan örüyoruz.

On birinci  sırada eksiltme yapıyoruz normal eksiltmeden ziyade gizli eksiltme yapmayı tercih ediyoruz. İlk önce dört tane sık iğne yapıyoruz ve öndeki iplere girip ilk ikisinden çıkartıyoruz.  Gizli eksiltmede boşlukları daha az gösteriyoruz ve bu şekilde sırayı tamamlıyoruz.

On ikinci  sırada  ise etrafında otuz ilmek olmuş oldu. On ikinci sırada her bir ilmeğe bir sıkı iğne gelecek şekilde düz örüyoruz.

On üçüncü  sırada ise dört tane sık iğne yapıyoruz daha sonra geldiğimiz yere bir attırma yapıyoruz  yani aynı yere 2 kere girip arttırma yapıyoruz bunun sonucun otuz altı ilmeğimiz olmuş oluyor.

On dördüncü  sırada  beş  tane sık iğne yapıyoruz yanına bir arttırma yapıyoruz bunu altı kere tekrarlıyoruz.

On beş, on altı, on yedi, on sekiz, on dokuzuncu sırada arttırma eksiltme yapmadan her sıra için bir sıkı iğne yaparak devam ediyoruz. Sıra sonuna geldiğimizde gözleri yerleştiriyoruz on bir ve on ikinci  sıraların arasına yerleştiriyoruz.

Yirminci sırada ise burada azaltmaya başlıyoruz  beş  tane sıkı iğne yapıyoruz ve eksiltme yapıyoruz.

Yirmi birinci  sırada ise dört tane sıkı iğne bir eksiltme yaparak devam ediyoruz.

Yirmi ikinci sırada ise üç sık iğne bir eksiltme yaparak devam ediyoruz.

Doldurma zamanı geldi içerisine elyafımızı dolduruyoruz.

Yirmi üçüncü sırada ise iki sıkı iğne bir eksiltme olarak devam ediyoruz.

Yirmi dördüncü sırada ise bir sık iğne bir eksiltme yaparak altı kere tekrarlıyoruz

son sıramıza geçmeden önce içine biraz daha elyaf dolduruyoruz kalan boşlukları kapatıyoruz.

Yirmi beşinci yani son sırada ise altı tane gizli eksiltme yapıyoruz.

Şimdi biraz ip bırakıyoruz ucundan kesiyoruz ve sonra bu uçları dikiyoruz.  Sadece bunların ön iplerine giriyoruz ve dikiyoruz. Sizlerde yaptığınız ürünleri satmak veya yapılmış hazır ürünler almak istiyorsanız e-ticaret sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

AMİGURUMİ İLE SEVİMLİ KUŞ İÇİN KANAT VE KUYRUKLAR

Sihirli halkanın içine altı tane sık iğne yapıyoruz daha sonra her bir sık iğneye birer tane arttırma yaparak on iki tane ilmek elde ediyoruz.

Üçüncü ve dördüncü sırada değişiklik yapmadan arttırma azaltma yapmadan düz örüyoruz.

Beşinci sırada dört tane sıkı iğne bir tane gizli eksiltme yapıyoruz.

birinci kanadı hazır bir tane daha aynı kanattan yapıyoruz ve karşılıklı olarak dikiyoruz.

AMİGURUMİ İLE SEVİMLİ KUŞ İÇİN GAGA VE YANAK YAPIMI

ince kaneviçe iplerinden alıyoruz  ve gagasını oluşturuyoruz.  İğne yardımı ile girip çıka girip çıka gaga formunu almasını sağlıyoruz ve dikiyoruz.

Saç yapımı için iki kat ip alıyoruz tepesine geçirip sabitliyoruz ve kuş yapımımız tamamlanıyor.

 Bir sonraki serüvende görüşünceye dek mutlu kalın ♥

Bir önceki yazımıza buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

1 Response

  1. 27 Kasım 2017

    […] ile sevimli kuş videosu için burayı […]