Amigurumi Köpek Yapımı – 3. Bölüm: Kulak & Burun

Amigurumi Köpek Yapımı

Selamlar dostlarım bugün daha önce yaptığımız köpek makalesinin üçüncü bölümünü yapıyoruz bu bölümde ise köpeğin kulak ve burunlarını yapacağız. Hiç lafı uzatmadan başlayalım.

Makalenin birinci bölümü için buraya tıklayınız.

Makalenin ikinci bölümü için buraya tıklayınız.

Makalenin üçüncü bölümü için buraya tıklayınız.

Makalenin dördüncü bölümü için buraya tıklayınız.

Amigurumi Köpek Yapımı anlatım

Önce zincir tekniği ile başlıyoruz yanına dört tane zincir çekiyorum.  Dört zincir çektinten sonra dibine batıyoruz aynı zamanda burası artış oluyor daha sonrasında geri dönüp en baştaki zincire üç tane sıkı iğne yapıyoruz. Yine tekli ördüğüm ilmeğe gelip iki tane sıkı iğne örüyoruz. Önümdeki sıkı iğnenin üstüne artış yapıyoruz ve bir sıkı iğne yapıyoruz.

Üç sıkı iğnenin üzerine gelip ikili batıyoruz ve artış yapıyoruz. Yine bir sık iğnemizin olması gerekiyor. Daha sonrasında ise üç tane arttırarak bitiriyoruz bu sırayı.

Artışları üst üste getirirseniz hiç karışmayacaktır. Üst sırada ise iki tane sıkı iğne yapıp artışların üzerine artış yapıyoruz. Yine bir sık iğne yapıyoruz bir tane de yanında var iki tane artış yapıyoruz.

Bir sıra daha arttırıyoruz ve düz örerek parçamızı tamamlıyoruz.

Amigurumi Köpek Yapımı

Artışa geldikten sonra arttırıyoruz üç tane sıkı iğnemizi örüyoruz artışı yapıyoruz arttırıyoruz arada kalan iki taneyi arttırıyoruz artışları üst üste getirdiğimiz zaman aralarda boşluk oluyor.

Burada dört sıra ördük son sıramızı tamamen düz şekilde örüyoruz ve ipimzi kopartıyoruz.

Amigurumi Köpek Yapımı

Köpeğin burnunu yapalım arkadaşlarım sihirli halka yapıp  12 ilmeğe ulaştığımızda bir tane ör bir tane arttır yapıyoruz sayımız on sekiz olacak ve sayımız yirmi dört olacak şekilde devam ediyoruz üstüne iki sıra düz örüyoruz ve bu şekilde tamamlıyoruz.

Kulaklarında ise sayılarımız bu şekilde olacaktır . Birinci sırada sırada altı sık iğne İkinci sırada on iki sıkı iğne üçüncü sırada ise on sekiz sık iğne dördüncü sırada iki sık iğne bir arttır yaparak yirmi dörde ulaşıyoruz. Beşinci sırada otuza ulaşıyoruz.

Amigurumi Köpek Yapımı kuyruk resmi

Amigurumi Köpek Yapımı

Altıncı sırada otuz altı, Yedinci sırayı düz örüyoruz. Sekizinci sırada beş sıkı iğne bir arttır yaparak kırk ikiye ulaşıyoruz. Dokuz on ve onbir sıraları kırk iki olarak örüyoruz on ikinci sırada ise beş sık iğne bir eksiltme yapıyoruz otuz altıya düşüyoruz. 

Sizlerde yaptığınız el emeği ürünlerinizi www.elemegibunlar.com adresinden ücretsiz üye olarak ücretsiz ürün ekleyerek para kazanabilirsiniz veya ben amigurumi yapamıyorum diyorsanız birbirinden eşsiz ürünleri www.elemegibunlar.com adresinden bulabilirsiniz.

On ikinci sırada beş sık iğne sayımızı otuz altıya düşürüyoruz  on altı dahil sıraları düz örüyoruz. On yedinci sırada sayımızı otuza düşürüyoruz. Yirmi üçüncü sıraları otuz ile örüyoruz. Yirmi dördüncü sırada ise üç sık iğne bir eksiltme yapıyoruz sayımı yirmi dörde düşürüyorum. 

Amigurumi Köpek Yapımı kulak resimleri

Amigurumi Köpek Yapımı

Yirmi yedinci sıra dahil yirmi dört sık iğne il örüyorum.  Yirmi sekizinci sırada ise on sekize düşürüyoruz. Otuz ikinci sıraları on sekiz olarak örüyoruz. Otuz üçüncü sıraları bir sık iğne bir eksilt yaparak on iki sayıya ulaşıyoruz. sonrasında ise ikiye katlayıp karşılıklı sık iğneleri kapatıyoruz. 

Bir sonraki serüvende ise parçaların birleştirilmesi işlemi var dostlarım bir sonraki serüvende görüşmek üzere hoşçakalın.