Amigurumi Köpek Yapımı (Bölüm 2)

Amigurumi Köpek Yapımı

Makalenin birinci bölümü için buraya tıklayınız.

Makalenin ikinci bölümü için buraya tıklayınız.

Makalenin üçüncü bölümü için buraya tıklayınız.

Makalenin dördüncü bölümü için buraya tıklayınız.

Selamlar dostlarım amigurumi köpek yapımı makalemizin ikinci bölümü ile karşınızdayım geçen bölümde yani birinci bölümde köpeğin ön ve arka bacaklarını tamamlamıştık bu bölümde ise gövde ve baş kısmını yapacağız. İplerin rengi hakkında soru soran arkadaşlarım var iplerin renkleri hiç önemli değil iplerin renklerini pastel tonlarında seçmenizi öneriyorum. Hemen yapımına devam edelim.

Amigurumi Köpek Yapımı : Gövde

Sihirli halkamızı yapıyoruz ve yanına altı tane sıkı iğne yapıyoruz ve ilk sıkı iğnemizin içerisine bir sıkı iğne örerek tamamlamış oluyorum.

ikinci sırada altı tane artış yapıyoruz ve ilmek sayımızı on ikiye çıkartıyoruz.  Üçüncü sırada ise bir düz bir arttırma yapıyoruz ve toplamda ilmek sayımız on sekiz oluyor.  Şimdi dördüncü sıraya geçiyoruz iki sık iğne bir arttırma yaparak devam ediyoruz.

Amigurumi Köpek Yapımı

Beşinci sırada ise üç sık iğne bir arttırma yapıyoruz. Altıncı sırada ise dört düz örüp bir arttırma yapıyoruz . Yedinci sırada ise beş sık iğne bir arttırma yapıyoruz sıra sonuna kadar devam ediyoruz.  On sekizinci sıraya kadar düz örüyoruz  on sekizinci sırada ise on iki tane düz örüyoruz iki eksiltme yapıyoruz ve bu şekilde devam ediyoruz.  On dokuz, Yirmi, Yirmi birinci sıraya kadar düz örüyoruz.

Sonraki sırada ise on bir sık iğne bir eksiltme yapıyoruz sıra sonuna kadar bu şekilde devam ediyoruz.  Yirmi altıncı sıraya kadar düz şekilde örüyoruz. Yirmi yedinci sırada ise dört örüp bir eksiltiyoruz bu sıra sonuna kadar bu şekilde devam ediyoruz.  Yirmi sekizinci sırada üç örüp bir eksilterek bu şekilde sıra sonuna kadar devam ediyoruz.

Amigurumi Köpek Yapımı

Buradan sonrasında ise baş kısmına geçiyoruz.  Buradan sonra birinci ikinci sıra şeklinde hitap edeceğim. 

Amigurumi Köpek Yapımı : Baş

Birinci sırada üç tane örüp bir arttırıyoruz bu şekilde devam edeceğiz. Sayımız yirmi dörtten otuza  çıkacak.

İkinci sırada dört örüp bir arttırdım bu şekilde devam ettim sıra sonuna kadar sonraki sırada ise yani üçüncü sırada ise beş tane örüp bir arttırdık

Amigurumi Köpek Yapımı

dördüncü sırada ise altı tane örüp bir arttırdık. Yedinci sırada ise sekiz tane örüp bir arttırdık.  Daha sonrasında düz örerek on altıncı sıraya kadar devam ediyoruz toplam ilmek sayımız altmış olması gerekiyor.

On yedinci sırada sekiz tane örüp bir eksiltiyoruz sıranın sonuna kadar bu şekilde devam ediyoruz. On sekizinci sırayı düz örüyoruz. On dokuzuncu sırada on altı tane örüp bir tane eksiltiyoruz.  Yirminci sırada ise on beş tane örüp bir eksiltiyoruz ve sayım kırk sekize düşüyor ve yirmi birinci sırada ise düz örüyoruz yirmi ikinci sırada on dört tane örüp bir örüyoruz ve sayımız kırk beşe düşüyor. Şu an yirmi beşinci sıradayız on üç tane örüp bir tane eksiltiyoruz sıra sonuna kadar bu şekilde örüyoruz sayımız kırk ikiye düşüyor. Bundan sonra beş sıkı iğne bir eksilt yapıyoruz ve bunu altı kere eksilterek sayımızı otuz altıya düşürüyoruz sonrasında ise ise dört sık iğne bir eksilt yapıyoruz ve altı kere sayımızı otuza düşürüyoruz.

Buraya geldikten sonra  içini elyaf ile doldurduktan sonra buradan sonrasında ise altışar azaltma yapıyoruz ve iki üç sırada kapatıyoruz artık bu sırada iki tane örüyoruz ve bir tane eksiltiyoruz iki tane örüyoruz ve bir tane eksiltiyoruz bunu sıra sonuna kadar bu şekilde devam ederek sayımızı on sekize düşürüyoruz. 

Amigurumi Köpek Yapımı

Sayımız on sekiz indi bu sırada ise sayımızı on iki ye indiriyoruz burada bir tane örüyoruz bir tane eksiltiyoruz. Bu şekilde sıra sonuna kadar bir tane bir örüp bir tane eksiltiyoruz.

El emeği ürünlerinizi www.elemegibunlar.com adresinden ücretsiz bir şekilde satışa çıkartabilir ve para kazanabilirsiniz.

Şu an sayımız on iki altı tane yan yana eksilteceğim daha sonrasında ise eksilterek kapatıyoruz.

Bu şekilde baş ve gövde kısmını tamamlamış bulunuyor sonraki makalemizde ise yüzünü ve birleştirme işlemlerini yapacağız dostlarım bir sonraki serüvende görüşmek üzere esen kalın.

Bu makalenin birinci bölümü için buraya tıklayabilirsiniz.