Amigurumi Köpek Yapımı (Bölüm 1)

Amigurumi Köpek Yapımı

Makalenin birinci bölümü için buraya tıklayınız.

Makalenin ikinci bölümü için buraya tıklayınız.

Makalenin üçüncü bölümü için buraya tıklayınız.

Makalenin dördüncü bölümü için buraya tıklayınız.

Selamlar dostlarım bugün ki yazımızda sizlere amigurumi ile rengarenk köpekcikler  yani amigurumi köpek yapımı nasıl yapılır bundan bahsetmek istiyorum. Renkli bir köpek yaptığımız için en az dört renk hazırlamanızda fayda var. Elinizden kalan parça ipleri kullanabilirsiniz. 2.5 milimetre tığ kullanıyoruz.

Amigurumi Köpek Yapımı

Amigurumi Köpek Yapımı : Arka  ayak yapımı

Sihirli halka yaptıktan sonra yanına altı tane sıkı iğne yapıyoruz. İşaret ipini koyduktan sonra altı tane sıkı iğne yapıyoruz ve altı tane artış yapıyoruz. İlmek sayımız on iki oldu sonraki sırada ise bir düz örüp bir arttırıyoruz ve sayımız on sekize ulaştı sonraki sıramızda ise iki tane örüp bir tane arttırıyoruz.

Amigurumi Köpek Yapımı

Sonraki sırada ise üç örüp bir attırıyoruz sayımız yirmi dörtten otuza çıkması lazım bu sırada. Dokuzuncu sıra dahil dokuzuncu sıraya kadar düz örüyoruz. Onuncu sırada ilk önce altı tane sıkı iğne örüyoruz. Yanına dört tane yan yana eksiltme yapıyoruz devamını sıra sonuna kadar düz örüyoruz.

Sonraki sırada ise beş tane düz örüyoruz ve iki tane yan yana eksiltme yapıyoruz sayımızı yirmi dörde düşürüyoruz sıra sonuna kadar düz devam ediyoruz. Bundan sonra hiç arttırma eksiltme yapmadan yirmi sekizinci sıraya kadar düz bir şekilde örüyoruz.

Amigurumi Köpek Yapımı

Yirmi dokuzuncu sırada ise iki tane örüp bir tane eksilterek sıra sonuna kadar devam ediyoruz ve içerisine elyaf dolduruyoruz. Otuzuncu sırada ise sıra sonuna kadar bir ör bir eksilt yaparak ilmek sayımızı on ikiye düşürüyoruz. Kalan boş yerleri tekrardan elyaf ile dolduruyoruz.

Otuz birinci sırada ise iki tane örüp bir tane eksiltme yapıyoruz ve ikiye katayıp karşıdaki sık iğneden de alarak burayı kapatıyoruz ve bacağını bitirmiş oluyoruz.

Amigurumi Köpek Yapımı : Ön ayak yapımı

Hemen sihirli halkamızı yaparak başlıyoruz halkamızı kapatıyoruz ve altı tane artış yapıyoruz toplamda ikinci sırada on iki ilmeğimiz olması gerekiyor. Sonraki sırada ise bir tekli bir arttıma yapıyoruz ve sıra sonunda on sekiz sayımız oluyor.

Dördüncü sırada ise iki sıkı iğne örüp bir arttırma yapıyoruz bunu sıra sonuna kadar devam ediyoruz. Daha sonra beş altı ve yedinci sıraları düz örüyoruz. 

Amigurumi Köpek Yapımı

Sekizinci sırada ise iki tane örüyoruz bir tane eksiltiyoruz bu sırada altı tane eksilmiş oluyor ve sıramız on sekiz ilmeğe düşecek. Yirmi sekizinci sıra sonuna kadar düz örüyoruz. Kolda yirmi sekizinci sırayı tamamladıktan sonra ise içerisini biraz dolduruyoruz ve bacakta yaptığımız gibi eksiltiriyoruz bunu da. Sonraki sırada ise bir tane örüp bir tane eksiltiriyoruz bu şekilde sıramızı tamamlıyoruz.

Sonraki sırada iki tane düz örüp bir tane eksiltiriyoruz bu işlemi sıra sonuna kadar yaptığımızda dokuz ilmeğimiz kalması gerekiyor. Üst kısmını katlayıp kapatıyoruz ve ipimizi kopartıyoruz. Fazla kalan ipleri içerisine çekerek temizliyoruz.

Amigurumi Köpek Yapımı

Sizlerde bu şekilde yapılmış el emeği ürünlerinizi satabileceğinizi biliyor muydunuz ? El emeği ürünlerinizi ücretsiz üye olarak ücretsiz ilan vererek sadece www.elemegibunlar.com adresinden satabilirsiniz.

Bir sonraki bölümde görüşünceye dek esen kalın mutlu kalın..

Bu makalenin ikinci bölümü için buraya tıklayabilirsiniz.

Amigurumi kalp yapımı için buraya tıklayabilirsiniz.