Amigurumi yavru köpek yapımı

Amigurumi yavru köpek yapımı

Selamlar dostlarım bugün sizlere amigurumi ile yavru köpek nasıl yapılır bunu göstermek istiyorum ama bu videoda bir farklılık göreceksiniz amigurumiyi yapanlar genelde bayanlar oluyor ama bu seferki bir erkek hem nasıl yaptığını inceleyelim hemde kendisinden öğreneceğimiz bilgileri kullanmaya çalışalım.

İlk olarak malzemelerimizden bahsetmek istiyorum

  • Tığ
  • 2 renk ip
  • Elyaf
  • İğne
  • Güv,Göz veya Boncuk

Kısaltmalarımız ise şu şekilde arkadaşlarım

  • V = Attırma
  • ^ = EKSİLTME
  • SC = SIK İĞNE
  • FO = KAPAMA

Amigurumi yavru köpek yapımı

Fazla uzatmadan işe koyulalım arkadaşlar ön ayaklardan başlıyoruz ilk olarak sihirli halka yapıyoruz ve her ilmek için ikişer tane zincir çekerek ikinci sıramızı on iki ilmekle tamamlıyoruz.

Amigurumi yavru köpek yapımı

İkinci sıranın sonuna geldiğimizde işaret ipimizi yerleştirip üçüncü sıraya başlıyoruz üçüncü sırada on iki ile devam ediyoruz.

Ön ayaklar 

Amigurumi yavru köpek yapımı

Dördüncü sırada ise on iki olarak arttırma azaltma yapmadan devam ediyoruz ve beşinci ve altıncı ve yedinci sırayı aynı şekilde devam ediyoruz arttırma azaltma yapmadan düz bir şekilde örüyoruz.

Daha sonra ise ipimizi kesip bir iki tur dolandırıp sonlandıracağız bu parçayı ayarlamış bulunuyoruz.

Arka ayaklar 

Amigurumi yavru köpek yapımı

Yine aynı şekilde altı tane zincir çekip ucunu birleştirip çemberimizi oluşturuyoruz bunu yerine sihirli halkada kullanabilirsiniz. Yine ikinci sırada sayımızı on ikiye çıkartıyoruz üçüncü sıraya geçmeden yine işaretimizi yerleştirip on iki örmeye devam ediyoruz ve üç, dört, beş, altıncı sırayıda on iki ilmekle arttırma azaltma yapmadan örüyoruz.

Bu yaptığımız ayaklardan 4 tane olması gerekiyor iki tane daha yapıp ayakları dikiyoruz. 

Amigurumi yavru köpek yapımı

GÖVDE YAPIMI

Ayakları dikme işlemini başarı ile bitirdikten sonra ise içerisine elyaf dolduruyoruz ve örmeye ön ayakların ordan başlıyoruz örmek için ipimizi doluyoruz ve her ayak için altı ilmek öreceğiz toplamda yirmi dört ilmeğimiz olması gerekiyor.

Amigurumi yavru köpek yapımı Amigurumi yavru köpek yapımı

Örmeye devam ediyoruz ikinci sırada ise yine yirmi dört sıra ile devam ediyoruz. Üçüncü sırada ise yirmi iki tane sık iğne yapıp boşluk bırakacağız ilmeğimizi direkt karşıya atacağız toplamda on sekiz sıkı iğnemiz olması gerekiyor. Altı tane ilmeğimizi atlıyoruz ve dördüncü sırada azaltmalara başlıyoruz sürekli azaltıyoruz altı ilmeğimizi ayırınca dokuz ilmeğimiz kalıyor. 

Dördüncü sırada ise kalan altı ilmeğimizi azaltarak kapatma işlemi yapacağız.

Son ilmeği örmüyorum direkt içeri almayı düşünüyorum son ilmeği aldıktan sonra bir kaç noktadan dolaştırıp içeri çekebilirsiniz.

Amigurumi yavru köpek yapımı

Altı tane atladığımız yer ise resimdeki gibi boşluk gözüküyor buraya ise kafasını yapacağız dostlarım bu boşluk kafa yapımı için gerekli.

BAŞ KISMI

Amigurumi yavru köpek yapımı

Amigurumi yavru köpek yapımı

Atladığımız kısımdaki ilmeklerden birini seçip bir sonraki ilmekten örmeye başlayın ve altı tane sıkı iğne yapın. 

İkinci sırada ise arttırma yaparak on iki ilmek yapacağız. 

Üçüncü sırada ise on sekiz ilmek yapacağız yani bir sık iğne bir arttırma yapıyoruz. 

Dördüncü srada ise 2 sık iğne bir arttırma yapıyoruz ve toplamda yirmi dört sıkı iğnemiz olması gerekiyor.

Beş, altı, yedi ve sekizinci sırada ise bir arttırma veya azaltma yapmadan devam ediyoruz.

Dokuzuncu sırada ise 2 sıkı iğne bir azaltma yani eksiltme yapıyoruz ve devam ediyoruz ve toplamda on sekiz ilmeğimiz olması gerekiyor.

içerisine ise elyaf dolduruyoruz.

Onuncu sırada ise bir sıkı iğne bir azaltma yapıyoruz on iki tane sıkı iğnemiz kalması gerekiyor.

Sol gözünü yapmak için yedi tane zincir çekip bir halka yapıyoruz daha sonra arttırma yaparak sayımızı on dörte cıkartıyoruz eğer güvenli göz kullanmak istiyorsanız bu şekilde yapmanız gerekiyor.
On dört ilmeği attıktan sonra ipimizi kesip ipi arka tarafından dolaştıracağız.  Küçük bir düğüm atıp fazlalıkları kesiyoruz.

Gözlerin yerlerini belirtip takıyoruz ve arka tarafından kapatıyoruz şimdi kaldığımız yerden devam ediyoruz elimizde on iki ilmek var sürekli azaltarak ilmek sayımızı altıya düşürüyoruz.  Daha sonrasında ipiöizi kesip kapamasını yapıyoruz ve kalan ipimizi içerisine çekiyoruz ve işaret ipimizi kaldırabilirsiz. 

Burun yapımı

Amigurumi yavru köpek yapımı

Şimdi ise burun yapımına başlıyoruz dostlarım  başlangıç olarak beş ilmek atıyoruz ve daha sonra halka haline getiriyoruz. Daha sonra her ilmeği bir arttırarak on tane zincir elde ediyoruz. 

Üçüncü sırada ise arttırma azaltma yapmadan düz bir şekilde örüyoruz. 

Dördüncü sırada ise bir tane sıkı iğne bir tane arttırma yapıyoruz ve toplamda on beş sıkı iğnemiz oluyor. Sayılarda ki fark burnun büyüklüğünü temsil ediyor.  Daha sonrasında ise iğne ile burnunu dikiyoruz dikmeye göz çevresinden başlıyoruz.

Şimdi ise burnunu dikmeye başlıyoruz ve dikişleri mümkün mertebe saklayacak şekilde dikmeye başlıyoruz. Burnunu yarıya kadar diktikten sonra içine fiber elyaf doldurup dikmeye devam ediyoruz.

Kulak Yapımı

Amigurumi yavru köpek yapımı

Amigurumi yavru köpek yapımı

Kulaklar için altı zincir çekiyoruz ucunu birleştirip çember yapıyoruz ikinci sırada her ilmekte arttırma yaparak sayımızı on ikiye çıkartıyoruz. 

Üçüncü sıraya geçmeden işaret ipimizi yerleştirip üçüncü sırada da on iki ilmek örüyoruz. Dördüncü sırada ise yine on iki ile devam ediyoruz.

Beşinci sırada ise bir sık iğne bir arttırma yapıyoruz. 

Altıncı  ve Yedinci sırada on sekiz ilmeğimiz oluyor ve arttırma azaltma yapmadan bu sırayı tamamlıyoruz.

Sekizinci sırada ise bir sıkı iğne bir azaltma yapıyoruz ve toplamda on iki ilmeğimiz olması gerekiyor. 

Dokuzuncu sırada ise on iki ilmekle devam ediyoruz arttırma azaltma yapmıyoruz.

Onuncu sırada ise altı tane azaltma yapıyoruz toplamda altı ilmeğimiz oluyor 

Onbir ve On ikinci sırada ise düz örüyoruz altı ilmek olarak devam ediyoruz böylelikle bir kulağını tamamlamış olduk bu şekilde bir tane daha kulak hazırlıyoruz.

Sonrasında ise kulaklarını kafasına hizalayıp dikmeye devam ediyoruz  ve son olarak kuyruk ekliyoruz. Kalan ipi kullanıyoruz çift  yapıyoruz ipliği ve zincir atıyoruz iplik üzerine.

Sizlerde el emeği amigurumilerinizi satıp para kazanabilirsiniz veya ben yapamam diyorsanız el emeği ürünlerimizi almak için sizleri e-ticaret sitemiz olan www.elemegibunlar.com adresine davet ediyorum dilerseniz buraya tıklayarak da sitemize ulaşabilirsiniz.

Burun için siyah iplik kullanıyorum burnun ucu için siyah ipliği bir kaç kere dolayarak burnumuzu yapıyoruz ilk denemede biraz zorlanabilirsiniz. Biraz denemeniz gerekmete ama yaptıkça alışıyorsunuz.  Sökülmeleri önlemek için dikiş ipinizi içerde mutlaka birkaç tur dolaştırın aksi halde oynarken veya yıkarken sökülmesi muhtemel. İsterseniz tepesine bir halka sabitleyerek anahtarlık yapabilirsiniz. Tek dikkat etmeniz gereken ipi burada daha çok dolandırmak çünkü anahtarlık kısmında ağırlık çekeceği için sökülmesi daha muhtemel.

Amigurumi yavru köpek yapımı video:

Bir serüvenimizin daha sonuna geliyoruz. Bir sonraki serüvende görüşünceye dek esen kalın hoşçakalın..

Amigurumi ile bebek oyuncağı makalesi için burayı tıklayabilirsiniz.