AŞKIN SİMGESİ KALP YAPIYORUZ ♥

KALP

Selamlar dostlarım bugün sizlerle aşkın simgesi olan kalp yapıyoruz 🙂 Biz bu kalpleri kapı süsü olarak kullanacağız siz ister hediyelik ister başka bir işlemde kullanabilirsiniz.

amigurumi kalp

YAPILIŞI

kalp yapımı için koton iplerden kullanıyorum. ilk önce sihirli halka ile başlıyorum. 
Sihirli halkaya bir zincir çekiyorum ve 6 tane sıkı iğne yapıyoruz ve halkamızı kapatıyoruz.
İlk sıradan ikinci sıraya geçiyoruz 6 tane arttırma iki tane şeklinde yapıyoruz.

amigurumi kalp
ikinci sıramızı bitiriyoruz. üçüncü sıramızı geçiriyoruz küçük ip parçası ile ilk nereden başladığımızı belirtiyoruz. 
daha sonra ilk ilmeğimizi bir sık iğne ikincisini iki sık iğne yapıyoruz ve sıranın sonunda 18 ilmeğimiz olması gerekiyor.
Dört beş altı ve yedinci sırada sık iğne kullanarak devam ediyoruz.

Buradan sonra bu yaptıklarımızı iki tane yapıyoruz ve yan yana koyup ikisini birleştiriyoruz. 4 tane ilmek ile birleştiriyoruz. El emeği ürünlerinizi ücretsiz bir şekilde web sitemizden satabilirsiniz.
Birleştirdiklerimizin etrafından sık iğne ile 28 tane sık iğne yapıyoruz etrafına ve gövdeyi birleştiriyoruz.
dokuzuncu sırada yine birer tane sık iğne ile devam edeceğiz. tekrar yirmi sekiz tane yapıyoruz.
onuncu sırada ilk önce 5 tane sık iğne yapmak ve ardından bir tane eksiltme yapıyoruz. şimdi artık kalbimizi daraltmaya başlıyoruz bunu sıranın sonuna kadar tekrarlıyoruz.
on birinci sırada 4 tane sık iğne bir eksiltme yapıyoruz sıranın sonuna kadar tekrarlıyoruz.
on ikinci sırada ise 3 tane sık iğne bir eksiltme yapıyoruz sıranın sonuna kadar tekrarlıyoruz.
Burada ise içini elyaf ile dolduruyoruz 
on üçüncü sırada ise iki tane yapıp bir eksiltme yapıyoruz sıranın sonuna kadar tekrarlıyoruz.
on dördüncü sırada ise bir sık iğne bir eksiltme yapıyoruz sıranın sonuna kadar tekrarlıyoruz.
on beşinci sırada ise sadece eksiltme yapıyoruz.
ve sona gelmek üzereyiz kapatma işlemini iğne yardımı ile yapıyoruz.

VİDEO

Bir sonraki serüvende görüşmek üzere görüşmek üzere hoşçakalın.

Ahtapot yapımı için burayı tıklayınız.

You may also like...

1 Response