WİNNİE THE POOH – AMİGURUMİ YAPIMI

WİNNİE THE POOH

Merhaba dostlarım bugün sizlerle birlikte Winnie The Pooh karakterini yapıyoruz.

En basit modellerden birisi  ip markası soracak olursanız kullandığımız ip nako’nun Pırlanta serisi ile yapabilirsiniz.

Sıfır numara tığ ile örmeye başlıyoruz .

İlk önce bir tane çember oluşturuyoruz sonrasında altı tane ilmek atıyoruz sonra içerisinden geçirip on iki tane daha yapıyoruz çevresini genişletiyoruz sonrasında ise on sekiz adet daha yapıyoruz. Bir yeri işaretlemek için çatal iğne kullanmayı unutmayınız örgüyü büyütmek için 24 tane daha çevresine zincir atıyoruz.

Beşinci satırdan sonrasında ise ipi değiştirip kırmızı veya bordo ipimize geçiş yapıyoruz 9 satırda 13 tane ilmek daha atıyoruz 

daha sonrasında ise sarı renk ipimizi kullanıyoruz.  

On dördüncü satır ile on yedinci satır arasında 24 tane ilmek atıyoruz.

On sekizinci satırda ise aralığı iki tane bırakacak şekilde örmeye devam ediyoruz. 

Sonrasında ise içerisine elyaf dolduruyoruz ve on dokuzuncu satırı on iki ilmekle tamamlıyoruz. 

Elyafın dışarı taşmasını engellememiz gerekiyor örme işlemini yaparken elyafı içeriye sıkıştırıyoruz iyice.

Yirminci satırı  altı ilmekle tamamlıyoruz ve sonrasında arka tarafını kapatıyoruz . 

Düğümümüzü atıp 5 ilmek şeklinde iki tane kulağını örüyoruz sonrasında ise aynı şekilde kuyruğunu örüyoruz  iki satır olacak şekilde daha sonrasında ise kulaklarını ve kuyruğunu dikiyoruz sonrasında ise

siyah ip ve iğne yardımı ile burnunu yapıyoruz ve 2 tane boncuk yardımı ile gözlerini yapıyoruz  kaşları için ise yine siyah ip ile iğne ile yapıyoruz ve işlemi bitiriyoruz.

Güle güle kullanmanız dileklerimle . Bir sonraki serüvende görüşünceye dek esen kalın.

You may also like...

1 Response

  1. 29 Kasım 2017

    […] sonraki oyuncak yapımı videosu için buraya […]